Tuesday, 20 December 2011

Lagu Kelate Kito



Ambo dengar lagu ni raso best sangat....xtahu bakpo...


Thursday, 15 December 2011

VIDEO Hitler Marah Zinger Burger KFC Habis







Hahahaha....see it

KFC Batalkan Promosi SUKA SUKI

Ini adalah mesej kat wall Facebook KFC Malaysia – Kentucky Fried Chicken



Korang tengok la dia punya pengumuman.....tp kalau ikutkan voucher yang dikeluarkan tempoh hari....valid sampai 15 januari 2012....maybe diorang takut rugi kot....hehe...
Bawah ni adalah voucher yang dikeluarkan pada awal promosi hari tu...


Ramai yang komplen dan marah-marah kat wall facebook KFC Malaysia...apa2 pon tabahkan menghadapi dugaan ini...hahaha! okbai!

Wednesday, 14 December 2011

MAKAN FREE di KFC




Syarat-syarat:
  1. Valid utk semua cawangan KFC seluruh Malaysia
  2. Mesti la membeli sebarang produk makanan di KFC yang terpilih
  3. Boleh print color atau b/w
  4. Valid sampai 15hb Januari 2012
  5. Tak sah untuk hari minggu...
  6. Print kupon di atas dan serahkan pada petugas KFC
Selamat Makan2...okbai!

Wordless Wednesday #07



Saturday, 10 December 2011

Borang Pendaftaran Bantuan Tunai RM500

PELAKSANAAN PEMBERIAN BANTUAN TUNAI RM500 BAGI MERINGANKAN 
BEBAN KOS HIDUP RAKYAT  

1. Pada pembentangan Bajet 2012  baru-baru ini, Kerajaan telah 
mengumumkan untuk memberi bantuan tunai, secara one-off, 
sebanyak RM500 kepada isi rumah yang berpendapatan bulanan 
RM3,000 dan ke bawah. Bantuan  ini adalah tanda keprihatinan 
Kerajaan dalam usaha untuk membantu  meringankan kenaikan kos 
sara hidup rakyat. 

2. Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau 
wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau  
ketua keluarga. Ini merangkumi individu: 

 Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama 
ibu bapa; 
 Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan; 
 Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai 
tanggungan; dan 
 Warga emas sebatang kara 


3. Ketua isi rumah yang berkerja sendiri juga adalah layak untuk 
memohon. 

4. Kerajaan memutuskan, pendaftaran permohonan Bantuan Tunai 
RM500 akan dibuat mulai hari Sabtu, 10 Disember 2011 untuk 
tempoh satu bulan.  Borang-borang pendaftaran boleh didapati 
secara percuma mulai tarikh tersebut, di Jabatan Pembangunan 
Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil 
Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta agensi-agensi Kerajaan.  

5. Borang yang lengkap di isi berserta salinan Kad Pengenalan 
hendaklah diserah untuk proses pendaftaran di Jabatan 
Pembangunan Persekutuan/Negeri, sekolah-sekolah terpilih serta 
pejabat-pejabat cawangan LHDNM. 

6. Pembayaran Bantuan RM500 akan  dibuat kepada ketua isi rumah 
yang layak mulai pertengahan Januari 2012.  

7. Bantuan ini dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai 5.2 juta 
isi rumah atau 79.5 peratus daripada keseluruhan isi rumah di negara 
ini. Pemberian ini melibatkan anggaran peruntukan sebanyak RM2.6 
bilion.


8. Borang Pendaftaran boleh didapati di laman web http://www.treasury.gov.my/pdf/br1m/Borang_BR1M.pdf